CASCO’S SNEL OP HOOGTE MET PREFAB BETON

Artikel Stedenbouw Casco’s snel op hoogte met prefab beton

Voor de ruwbouw van de Koningslinde, Zilverlinde en Witte Linde in Rijswijk heeft Tetteroo Bouw & Projectontwikkeling de expertise ingeroepen van MBS Cascobouw. Het bedrijf uit Soest is inmiddels klaar met de Zilverlinde en hoopt de ruwbouw van zowel de Koningslinde als Witte Linde rond de bouwvak af te ronden. Beide gebouwen tellen dertien verdiepingen.

Dit project wordt verzorgd in een bouwteam met de opdrachtgever op basis van categorie 5. Dit betekent dat MBS Cascobouw de engineering, de productie en de uitvoering van alle raakvlakken tussen de prefab elementen, de in het werk gestorte balken en wanden van de parkeergarage realiseert, even als de engineering, de productie, het vlechtwerk, de montage en de afstorting van de breedplaatvloeren.

EXPERT IN RUWBOUW BETON CASCO’S

MBS Cascobouw maakt deel uit van de MBS Groep. MBS Groep staat bekend om innovatieve en creatieve (prefab) betonoplossingen. Binnen de organisatie heeft MBS Cascobouw zich gespecialiseerd in het realiseren van de totale ruwbouw van beton casco’s. De aannemer wordt volledig ontzorgd.

Het project is in BIM ontworpen. Willem Keuken, projectleider van MBS Cascobouw: “Voor dit project was het ontwerp bedacht in een in-situ be- toncasco. In samenwerking met Van Boxsel Engineering hebben we het ontwerp aangepast naar een prefab betoncasco. Dat levert vooral in de bouwsnelheid aanzienlijke winst op. Verder ne- men we zaken als logistiek, manier van werken en optimale indeling van wanden mee in onze overwegingen. We hebben alle kennis in huis om al vanaf de ontwerpfase meerwaarde te leveren aan het bouwproces. Daarnaast hebben we onze slagkracht op de bouwplaats te danken aan onze ervaren medewerkers en de fabriek in Vianen, waardoor ons proces voorspoedig verloopt.”

NIEUWE TECHNIEKEN IN MONTAGE

Bij de montage wordt gebruik gemaakt van een omloopsteiger. Deze steiger wordt gebruikt als randbeveiliging voor de vloeren. MBS Cascobouw past bij dit project ook de laatste technieken toe om de breedplaatvloeren veilig te monteren. Hier- voor is een losvlonder gebouwd en gaan de vloerplaten beveiligd omhoog. Voor de ondersteuning van de balken worden PAL-torens gebruikt en de ondersteuning van de vloeren gebeurt met stem- pels. Voor de liftschachten worden doorvalvlonders toegepast, zodat ook hier de veiligheid voor de medewerkers wordt gewaarborgd.

BEWONERSWENSEN AFSTEMMEN OP DE PRODUCTIE

MBS Cascobouw levert voor project ‘de Linden’ circa 1.100 prefab elementen, waaronder voornamelijk wanden en kolommen. Deze worden in de fabriek al voorzien van leidingen en centraaldozen. Keuken: “Bewonerswensen zijn door onze engineering in de elementen meegenomen en afgestemd op de productie.” Volgens hem krijgt prefab beton een steeds groter aandeel in de bouw. “Tijdens de ontwerpfase wordt steeds vaker gekozen voor dit bouwsysteem. De efficiëntie tijdens het bouwproces en de bouwsnelheid van het prefab systeem maken de keuze om het ontwerp prefab uit te voeren, interessanter. Ook kan gemakkelijk afgestemd worden op de bewonerswensen en speciale eisen van de klant.”

Artikel Stedenbouw Casco's snel op hoogte met prefab beton     Artikel Stedenbouw Casco's snel op hoogte met prefab beton

Volg MBS Cascobouw

We plaatsen regelmatig nieuws over onze projecten en bedrijven op social media.

Contact

MBS Cascobouw
Energieweg 2
3762 ET Soest

Postbus 115
3760 AC Soest

KvK-nummer: 32172252
Btw-nummer: NL822336601B01

MBS Cascobouw