Sportcomplexen

Zwembaden en casco’s voor topsportlocaties

MBS Cascobouw is in Nederland en het Verenigd Koninkrijk actief als preferred supplier binnen de conceptuele bouw van sportcentra. MBS Cascobouw kan zwembaden en casco’s voor topsportlocaties geïntegreerd ontwerpen, prefabriceren, leveren en plaatsen.

Duurzame ontwerpen

De afgelopen jaren is de aanpak van de overheid ten aanzien van het aanbesteden van grotere projecten veranderd. Voor zwembaden en sportparken houdt dit in dat de projecten in de markt worden weggezet als Desgin, Build, Finance & Maintain contracten. Het financiële risico van de exploitatie van deze projecten en de langdurige garanties op onderhoud hebben ertoe geleid dat door diverse marktpartijen nadrukkelijk wordt ingezoomd op het ontwerp, de kosten en de levensduur van een project. Dit levert duurzame ontwerpen op welke niet enkel gebaseerd zijn op de bouwkosten maar een visie bevatten op de onderhoudskosten op de langere termijn.

Prefab beton duurzame keus

MBS Cascobouw anticipeert op de hiernaast genoemde ontwikkelingen binnen de markt door met diverse marktpartijen op zoek te gaan naar een financieel en duurzaam verstandige keuze. Dit heeft er reeds toe geleid dat bij diverse casco’s en zwembaden de opbouw in prefab beton is uitgevoerd.

MBS Cascobouw heeft diverse technische mogelijkheden o.a. op het gebied van waterdichtheid en montage onderzocht en getest. Hier zijn standaard geoptimaliseerde detailleringen uit voortgekomen welke reeds zijn toegepast bij diverse nieuwe zwembaden zoals de Warande in Oosterhout en de IJsselslag in Zutphen. Met de standaard principedetails wordt een waterdicht en duurzaam concept voor de bouw van zwembaden en sportlocaties gegarandeerd.

Kijk bij onze projecten om een beeld te krijgen van de projecten die wij binnen de sportwereld hebben gerealiseerd.

Zwembad Velp
Zwembad Hellevoetsluis
Universiteit Tilburg
Previous
Next
Volg MBS Cascobouw

We plaatsen regelmatig nieuws over onze projecten en bedrijven op social media.

Contact

MBS Cascobouw
Energieweg 2
3762 ET Soest

Postbus 115
3760 AC Soest

KvK-nummer: 32172252
Btw-nummer: NL822336601B01